חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

כהן נ' מכון רישוי אלישע בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות אשקלון
51681-05-10
12.4.2011
בפני :
עמירם דננברג

- נגד -
:
יקיר יעקב כהן
:
מכון רישוי אלישע בע"מ
פסק-דין

פסק דין

בדקתי ושקלתי היטב את הרושם שעשה עלי כל אחד מהעדים שהעידו בפניי ואת מידת המהימנות שיכול ומוכן אני לייחס לדבריהם, הגעתי בסופו של דבר הגעתי למסקנה שעדותו של התובע מהימנה עליי ואני מייחס לה את מלוא המשקל.

ולכן על יסוד עדותו אני קובע כי הוא רצה לקנות רכב אצל אדם בנתניה והוא היה שם עם חברו, לוי שי שאול, ובאופן פורמלי נרשם שמו של לוי שי שאול כמזמין בטופס של רישוי מכון אלישע, למרות שהתובע הוא שקנה את הרכב. יש לציין שגם החשבונית י צאה על שמו של אותו לוי שי שאול כי הוא היה המזמין הפורמלי.

התובע הסכים עם המוכר שכל פגם שימצא במכונית לאחר הבדיקה יובא בחשבון בעת קביעת המחיר של הרכב. הרכב נבדק על ידי הנתבעת והתובע קיבל טופס בדיקה. לאחר מכן הסיע התובע את הרכב מנתניה לביתו בקרית גת ואז שמע רעשים, הוא נגיש למוסך של חבר שלו והוא אמר לו להכנס לרכב, תפעיל את ההילוכים ואז חברו אמר לו כי תושבת של המנוע פגומה.

התובע הודיע על כך לנתבעת והם הזמינו אותו לנתניה ושם הפנו אותו למוסך, במוסך גם כן גילו שהתושבת פגומה, הביאו תושבת אחרת שלא התאימה, בסופו של דבר, לא מצאו לתובע תושבת ואמרו לו שרק בעוד חודש הוא יוכל לקבל תושבת.

התובע לא הסכים לכך ובסופו של דבר הלך למוסך הונדה באשקלון, שם הוחלפה לו התושבת והוא שילם עבור התושבת סך של 1,900 ₪ וקבלה בקשר לכך צורפה לכתב התביעה.

בנסיבות העניין אני קובע כי האדם שבדק את הרכב התרשל במלאכתו כבודק רכב ולא גילה את התקלה.

מדובר במכון שבודק לרכב לצורכי רישוי וקניה ומכירה של רכב, וכל מוסך סביר אחר היה חייב לגלות את התקלה כפי שאותו חבר של הנתבע שיש לו מוסך גילה את התקלה מיד כאשר ביקש מהתובע להפעיל את ההילוכים ומיד אמר לתובע שהתקלה בגלל תושבת מנוע פגומה.

מכון סביר המכבד את עצמו חייב לבדוק את הרכב היטב ולגלות תקלות מהסוג הזה ולהודיע על כך לבעלי הרכב ואין יכול לפטור את עצמו בכל מיני הוראות שקיימות בכתב האחריות.

בנסיבות העניין התרשמותי היא שהייתה כאן התרשלות ולכן זכאי התובע לפיצוי ואני קובע כי פיצוי זה יהיה בסכום של 2,500 ₪ ואני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סכום של 2,500 ₪ כאשר סכום זה נושא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 21.3.10 ועד למועד התשלום המלא בפועל.

כמו כן, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט ואגרת משפט בסך של 300 ₪ בצרוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

זכות ערעור תוך 15 יום בבית משפט מחוזי בבאר שבע.

ניתנה והודעה היום ח' ניסן תשע"א, 12/04/2011 במעמד הנוכחים.

עמירם דננברג, שופט בדימוס

קלדנית: מירי ק התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>